Handbok

Målsättningen är att skapa en så bred juniorverksamhet som möjligt.
Vi vill skapa en handbollsverksamhet som ger barnen och ungdomarna positiva idrottsliga och sociala upplevelser samt ge barnen och ungdomarna förutsättningar att fortsätta sin utveckling så länge som möjligt.

Förväntningar från föreningen på spelarna

Det rekommenderas att lagen har en obligatorisk frånvaroanmälan om deltagande i träningarna som riktas till tränaren, bl.a. för att det är lättare att planera träningarnas innehåll så man vet hur många är närvarande.

Spelarna är väl förberedda inför träningen och gör sitt bästa på träningen.

Föreningen står för fairplay och vill även att du som spelare skall göra detta. En spelare respekterar sin tränare, lagledare, sina lagkamrater samt domare och motståndare. Spelarna gör sitt bästa för att laget skall utvecklas och uppträder positivt och lojalt mot sina lagkamrater. (mobbning, fördomar och övrigt osakligt beteende godkänns inte; inte på plan och inte heller ytter om plan).

Förväntningar från föreningen på ledarna

Utvecklar spelarnas kunskaper i att spela handboll och social utveckling.
Skapar en positiv inställning till att träna.
Följer huvudprinciperna: Bollkontakt, Roligt och Aktivitet – B-R-A.
Ser alla spelare och behandlar alla lika
Vara ett gott föredöme för sina spelare.

Förälder

En förälder stöder sitt barn i sin träning, och respekterar tränarens ar-
bete. Under matcher hejar föräldrarna på laget och lämnar tränande till tränaren samt matchernas dömande till domaren. Som förälder kan man dock alltid diskutera barnets utveckling med tränaren. Har man frågor gällande matchning, speltid etc skall man diskutera det med tränaren.

Ofta brukar man se matcherna och serieplaceringar som det viktigaste med sporten, men i EIF Handboll ser vi utvecklingen som det viktigaste. Även det att vi har roligt tillsammans. Vår målsättning är att hålla så många spelare som möjligt kvar så länge som möjligt. Därför hoppas vi att föräldrarna med barn i juniorålder inte fokuserar för mycket på resultattavlan, utan i stället uppmuntrar spelare när de går framåt och visar vad de lärt sig.

Vi förväntar oss även att föräldrar ställer upp med de uppgifter som behövs ( Transporter, funktionärer m.m).

Arrangemang vid hemma matcher

Tidtagare, sekreterare (två- tre personer): Överenskommer om uppgiftsfördelningen på förhand (utbildningen ordnas vid behov)

Ställer i ordning hallen före och efter matchen (domarbord, bänkar för bytesspelarna, läktaren dras ut och skuffas in efter matcherna, allmän städning)

Ifyllande av matchprotokoll före och under matchen
Efter matchen ger en kopia av matchprotokollet till motståndare
Domaren tar hand om protokolloriginalet